Fogpótlás Debrecenben,
kivehető fogpótlás, rögzített fogpótlás

Amennyiben elvesztettük egy vagy több fogunkat, minél előbb érdemes elgondolkozni a fogpótlás lehetséges módjain!
Miért fontos ez? Milyen következményekkel számolhatunk, ha nem veszünk tudomást a problémáról?

Természetesen mielőtt eljutnánk a fogpótlás kérdéséig, tudnunk kell, hogy minden esetben a fog megmentésére kell törekedni. Bizonyos esetekben azonban nincs mit tenni, el kell távolítani az adott fogat, ilyenkor már elkerülhetetlen a fogpótlás kérdése.
Miért is olyan fontos ez? Vagy mondhatnánk azt is, miért nem érdemes túl sokat várni a hiány pótlásával?
Ne feledjük, nem csupán esztétikai problémáról van szó! A hiányzó fog, fogak, számos más problémát okozhatnak. Egy-egy hiányzó fog, hatással lesz a rágásunkra, sőt a hangképzésünkre is. A hiányt határoló fogak bedőlhetnek, a hiányzó fog rágópárja kiemelkedhet, ezáltal egy jól funkcionáló pótlás elkészítése nehezebbé válik. A hiányzó fog funkcióját a többi fog veszi át, melyek ennek következtében túlterhelődhetnek.

Fogpótlás Debrecen

Másik fő probléma, hogy az eltávolított fog helyén a csontállomány felszívódik, tömege csökken, ez pedig egy későbbi implantátum beültetését hátráltathatja. Nagyobb kiterjedésű foghiány esetén pedig akár arcunk is beeshet, ráncossá válhat. Egy jól sikerült pótlás éveket fiatalíthat a tulajdonosán.
Természetesen a teljes probléma megelőzhető, amennyiben betartjuk a fél évenkénti szűrővizsgálatot!

Egy vonzó mosoly elképzelhetetlen hiánytalan fogazat nélkül, éppen ezért megjelenésünket nagymértékben meghatározza fogaink állapota. Magabiztosabbak vagyunk, bátrabban kommunikálunk és mosolygunk, amennyiben fogaink állapota nem akadályoz meg bennünket ebben.

Fogpótlás debreceni magánrendelőnkben
Magánrendelőnkben számos különböző alternatíva áll pácienseink rendelkezésére, lássuk a két fő típust!
A teljes kínálat elérhető honlapunkon, kattintson ide!

Rögzített pótlások: Rögzített fogpótlás készítése során a hiányt határoló fogakat formára csiszoljuk, a fogakról lenyomatot veszünk, és a lenyomatból képzett minta alapján a fogtechnikai laboratórium készíti el a pótlást. Anyagát tekintve beszélhetünk fémvázzal készülő illetve fémmentes pótlásokról. Ide tartoznak a koronák, hidak.

Kivehető pótlások: Amennyiben a megmaradt fogak száma/elhelyezkedése nem teszi lehetővé egy stabil, hosszú távon is jól működő rögzített fogpótlás kivitelezését, kivehető pótlást készítünk. A kivehető pótlás anyaga speciális műanyag vagy fémlemez, mely a száj nyálkahártyán támaszkodik, bizonyos esetekben a meglévő fogakon kapcsokkal rögzül.
Összességében tehát elmondhatjuk, hogy fogak nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes.
Már egy fog hiánya is számos más problémát okozhat, melyeknek igen komoly következményei lehetnek. Természetesen ebben az esetben is a megelőzés a legjobb megoldás!
Keresse fel debreceni fogorvosi magánrendelőnket, kérjen időpontot!
Bejelentkezés: 20/417-46-26
On-line időpont foglalási rendszerünkért kattintson ide!

Prizma Dental, fogorvosi és szájsebészeti magánrendelő,
Debrecen, Piac utca 30. 1/2