Mikroszkópos fogorvosi ellátás

A nagyításban végzett fogorvosi munka mára már alapkövetelmény, ennek a legmagasabb szintjét a mikroszkóppal végzett beavatkozások jelentik.

Mikroszkópos fogorvosi ellátás

Miért is jobb egy mikroszkópos kezelés, mint egy hagyományos?

A fogorvosi munka apró, pár centiméteres, esetenként milliméteres területen történik. Megfelelő nagyítás és megvilágítás nélkül lehetetlen alapos munkát végezni. Csak azt lehet megfelelő módon kezelni, ami látszik is. Szabad szemmel számos olyan részlet maradhat észrevehetetlen, mely a kezelés későbbi kimenetelét negatív irányba befolyásolhatja. A nagyításban végzett munka sokkal precízebb, és jóval magasabb színvonalat képvisel, mint a hagyományos, szabad szemmel végzett eljárások.

Az egyik legfontosabb területe a fogászatnak ahol a fogorvosi mikroszkóp használata elengedhetetlen az endodoncia- más néven a gyökérkezelések.

Mikroszkópos gyökérkezelés

Várjuk Önt is a rendelőnkben!

A mikroszkópos fogorvosi ellátás

Korábban számos fog került eltávolításra, mely a mai modern technológiák és eszközök segítségével megmenthető lett volna. Egyáltalán nem mindegy milyen színvonalon történik a fog gyökérkezelése, főleg ha utána fogpótlás elkészítésére is sor kerül.

Mikroszkópos gyökérkezelések során apró, rejtett csatornák feltérképezése is könnyedén megtörténik, így a hosszú távú sikeresség is nagymértékben garantálható. Sokszor már korábban gyökérkezelt, de azóta is problémás fogat is sikerrel tudunk újrakezelni és ezáltal hosszú ideje fennálló panaszokat megszüntetni, így a fogat megtartani.

A mikroszkópos tömések készítése során csak a szükséges mennyiségű foganyag kerül eltávolításra, hiszen egyértelműen látszik a különbség a szuvas és még ép részek között. A fogorvosi mikroszkóp másik nagy előnye tömések készítése során, hogy a fog eredeti formáját visszaállítva, rendkívül tartósan lehet esztétikus töméseket készíteni.

Rendelési idő

Hétfő – Péntek:
9:00 – 16:00

Cím

Debrecen,
Piac utca 30. 1/2

Elérhetőségeink