Fogtömés Debrecen, esztétikai fogászat

A szuvas fogak helyreállításának és megőrzésének egyik módja a fogtömés. Ez az egyik leggyakrabban alkalmazott kezelés, bár a legtöbb páciens nagyon keveset tud a különböző lehetőségekről, illetve magáról a folyamatról, hogy mi is történik a fogtömés során. Ugyanez igaz a fogszuvasodás kialakulására, mely az egyik leginkább megelőzhető fogászati probléma.

A szuvas folyamat egészen addig, míg nem jutát a fogzománcon nem jár fájdalommal. Amennyiben ez megtörtént, fogunk érzékeny lehet a különböző hatásokra, hidegre és melegre, illetve édes, sós ételek fogyasztása során egyaránt érzékenységet tapasztalhatunk. A megfelelő kezelés elmaradása esetén, a folyamat a fogbélbe jut, ahol fogbélgyulladás fog kialakulni, mely már komoly fájdalommal is járhat. Amennyiben már érzékeljük a fogérzékenységet, mindenképp érdemes fogorvosunkat felkeresni.
Lássuk a szóba jöhető okokat!

Fogtömés Debrecen

A fogszuvasodás egyik fő okozója nem más, mint a finomított szénhidrátok megnövekedett aránya a táplálkozásunkban. Hajlamosak vagyunk egy legyintéssel és egy mondattal elintézni a kialakulásig vezető okokat és egyszerűen a genetikára fogni a dolgot. Azonban ez nem így van!

Gondoljunk csak bele: mindannyian steril szájjal születünk! Pénztárcánk vastagsága sem lehet kifogás a megfelelő szájhigiéniára, mivel ezt nem a fogkrém vagy fogkefe ára és márkája határozza meg. Sokkal inkább a fogmosás gyakoriság és a megfelelő technika. Akár egy jó manuális fogkefe és a fogselyem heti 2 alkalommal történő használata is elegendő a megfelelő szájhigiénia kialakításához. A megfelelő technika elsajátítása sem bonyolult. Kerülni kell az erős, súroló-sikáló mozdulatokat, inkább körkörös és sepregető jellegű mozgásokat kell végezni a fogmosás során.

Fogtömés Debrecen

A fogtömés, a fényre kötő esztétikai fogtömés során, a szuvas foganyag eltávolításra kerül, ezután a kialakított és megtisztított üregbe fényre kötő, esztétikus tömőanyagot helyezünk. Beszélhetünk továbbá betétekről, melyek a preparált üregekben, minta alapján készülő, egészben rögzített tömések. Segítségükkel helyreállítható a fog eredeti formája és kontúrja. Ezen töméseket a fogtechnikai labor állítja elő.

Debreceni magán fogorvosi magánrendelőnk fogmegtartó kezeléseit itt éri el.

Keresse fel debreceni fogászat magánrendelőnket, kérjen időpontot!
Bejelentkezés: 20/417-46-26
On-line időpont foglalási rendszerünkért kattintson ide!
Prizma Dental, fogorvosi és szájsebészeti magánrendelő
Debrecen, Piac utca 30. 1/2